Promozioni
- Cēsu novada Restorānu nedēļa: Laiskas muižnieku pusdienas ar bērnības garšu pie saimes galda.
- Kārļu vārda dienas piedāvājums -10% & citas dāvanas
- AICINĀM DARBĀ ISTABENI!
- Brokastis un vakariņas
- Laimīgu Jauno gadu! Novēlam jums laimīgu, veselīgu un pārtikušu Jauno 2024. gadu, piepildītu ar pārliecību, prieku un pozitīvu enerģiju.
- Kāpēc rezervēt mūsu mājas lapā?
- Izbaudiet romantiku mūsu klusajā vietā
- Lieldienu brokastu piedāvājums!
- Sezonas atklāšanas nūjošanas pārgājiens Amatas senlejā!
Cēsu novada Restorānu nedēļa: Laiskas muižnieku pusdienas ar bērnības garšu pie saimes galda.
Izgaršosim senās receptes, kopā ar muižas laiku stāstiem. Kārļamuižā viesosies seno ēdienu pazinēja Brigita Puriņa un Cēsu Pilsmuižas virēja Līga Eglīte. Dāmas dalīsies ar veco laiku receptēm un saimnieču gudrībām. Kārļamuižas vēstures stāstus stāstīs muižas saimnieks un vēsturnieks Jānis Stepiņš.
Ēdienkarte:
I
KLĀRA ZUPE ar restotu maizīti pēc 1796. gada receptes
II
Kārļamuižas VILTOTAIS ZAĶIS NAKTSSVĀRKOS
SKOTU OLIŅAS bijušā muižas īpašnieka Džeimsa Pīrsona gaumē
RASOLS pēc 1877. gada receptes
BIEŠU ROLĀDE ar siļķi
MIKSPIKSĻI grāfienes Elizabetes fon Zīversas gaumē un citi muižas labumi
III
Grāfa Aleksandra Fon Zīversa ĀBOLU PASTILLES AR MEDU
MUIŽAS KŪCIŅAS ar zaftēm no Kārļamuižas ankambara
IV
Sagaidīšanas dzēriens Muižas ābolu limonāde
Un citi gardumi…
Muižas saimes galdu pulcināsim 09.11.; 16.11. un 18.11.2024. no 13.00 - 15.00
Nepieciešama iepriekšēja rezevācija Kārļamuižas mājas lapā karlamuiza.lv
"Kārļamuižas virtuve ir stāsts par muižas dārzu, kur bagātīga rudens raža sastopas ar senās pasaules garšām. Dosimies ceļojumā cauri laikiem, svinot receptes un saimnieču gudrības, kas mantotas no paaudzes paaudzē, lai atkal varētu tās izbaudīt sēžot pie garā saimes galda. Katrs ēdiens atspoguļo daļu vēstures - no pieticīgām tradīcijām līdz grandioziem svētkiem, saglabājot garšu mantojumu, kas saista ar muižas laikiem.
Mēs aicinām jūs izbaudīt senos ēdienus, kas pagatavoti ar rūpību un iedvesmoti no vietējo muižas virēju receptēm. Kopā svinēsim ne tikai maltīti, bet arī mūžīgo tradīciju - kopā sanākšanu pie galda.
Izgaršosim senās receptes, kopā ar muižas laiku stāstiem."