Promozioni
Laiskas muižnieku pusdienas pie saimes galda
Ģimenēm un draugu grupām (15–21 dalībnieks)
Aicinām piedzīvot unikālu pasākumu, kur vēsturiska elegance un gardēžu baudījumi saplūst senās muižas gaisotnē. Maltīte, ko papildina aizraujoši muižas stāsti un vēsturisko recepšu izzināšana, kļūs par lielisku kopābūšanas notikumu vai tās būtu ģimenes svinības, vai draugu tikšanās.
Programma
1. Tematiskā atmosfēra
- Autentiski klāts galds ar sveču gaismu un ziedu kompozīcijām.
- Silts dzēriens pēc senas receptes (ābolu vai medus).
- Vēsturiska fona mūzika, radot senatnīgu noskaņu.
2. Muižas vēstures stāsti
- Stāsti par muižas leģendām un dzīvesveidu, ko atklās stāstnieks.
- Interaktīvi jautājumi un mīklas ar pārsteiguma balvām.
3. Ēdienkarte pēc senām receptēm (ēdienkartes piemērs)
I
- KLĀRA ZUPE ar restotu maizīti pēc 1796. gada receptes
II
- Kārļamuižas VILTOTAIS ZAĶIS NAKTSSVĀRKOS
- SKOTU OLIŅAS
- RASOLS pēc 1877. gada receptes
- BIEŠU ROLĀDE ar siļķi
- MIKSPIKSĻI un citi muižas labumi
III
- Grāfu fon Zīversu ĀBOLU PASTILLES AR MEDU
- MUIŽAS KŪCIŅAS ar zaftēm no Kārļamuižas ankambara
- Pasniegšanas laikā viesi uzzinās ēdienu izcelsmi un vēsturiskās gatavošanas nianses.
Detaļas:
- Ilgums: ~2,5 stundas
- Cena: no 40 EUR/personai (iekļauta maltīte un stāstījums).
- Grupas lielums: 15–21 persona
- Rezervācija: Vismaz 5 dienas iepriekš
Šis būs neaizmirstams ceļojums laikā, kur kulinārais baudījums un vēsturiska elegance apvienojas kopīgā svētku piedzīvojumā.
Nepieciešama iepriekšēja rezevācija Kārļamuižas mājas lapā karlamuiza.lv
Kārļamuižas virtuve ir dzīvs stāsts par muižas dārzu, kurā rudens bagātība savijas ar senatnes garšām un tradīcijām. Tā ir vēstures un kulinārā mantojuma simfonija, kurā cauri laikiem mantotās receptes un saimnieču gudrības atdzimst pie plašā saimes galda. Katrs ēdiens kļūst par tiltu starp pagātni un tagadni – no vienkāršām ikdienas maltītēm līdz izsmalcinātiem svētku galdiem, nesot līdzi senās muižas dzīves elpu.
Aicinām jūs ne vien baudīt senās receptes, bet arī piedzīvot mūžseno kopā sanākšanas rituālu pie galda, kur laiks apstājas, lai vēsture kļūtu par daļu no šodienas.